Brekeke Forum Index » Brekeke PBX Forum

Post new topic   Reply to topic
Cannot open database. Go to the [Configuration] > [Databa
Author Message
havard
Brekeke Junior Member


Joined: 05 Jul 2017
Posts: 9
Location: Norway

PostPosted: Thu Jan 11, 2018 12:56 am    Post subject: Cannot open database. Go to the [Configuration] > [Databa Reply with quote

1. Brekeke Product Name and Version:Brekeke PBX 3.6.3.0/454

2. Java version: 1.8.0_121

3. OS type and the version: Windows server 2016 Standard

4. UA (phone), gateway or other hardware/software involved:

5. Your problem:
Hi, when configuring 3rd party database, I did add wrong settings, and rebooted the host. When I try to log in to Brekeke, I receive error from web-interface:
"Cannot open database. Go to the [Configuration] > [Database] page to change settings. Otherwise, try rebooting the machine."

When entering username and password(default), all fields clear, and same message is shown, and I am stuck at the log in page.
Is there some other way to disable the database?
I know reinstalling Brekeke works, but I like to avoid that.
Back to top
View user's profile
havard
Brekeke Junior Member


Joined: 05 Jul 2017
Posts: 9
Location: Norway

PostPosted: Thu Jan 11, 2018 1:15 am    Post subject: Reply with quote

Actually I found a workaround:
I have a second Brekeke server that works, I did copy the files below, from folder:
<My location>\Brekeke\pbx\webapps\pbx\WEB-INF\work\sv

Files:
db_r.properties
sv.properties
sv_r.properties

Pasted them into the server with log in issue, restarted Brekeke service, and it all looks OK.
Back to top
View user's profile
snuyzm
Brekeke Talented


Joined: 11 Feb 2015
Posts: 71

PostPosted: Thu Jan 11, 2018 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

There is [On/Off] setting with each database category.
Have you set them "off" ?
Back to top
View user's profile
havard
Brekeke Junior Member


Joined: 05 Jul 2017
Posts: 9
Location: Norway

PostPosted: Thu Jan 11, 2018 11:46 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,
First of all, I have got the 3rd party database to work with Brekeke, this is no longer an issue.

To be honest, I don't remember which database settings I had configured, when this problem happen, but Brekeke could not connect to database. For some reason I rebooted host, and got the error message at the log in page, but could not log in to Brekeke to change the database settings.
Back to top
View user's profile
snuyzm
Brekeke Talented


Joined: 11 Feb 2015
Posts: 71

PostPosted: Fri Jan 12, 2018 7:20 pm    Post subject: Reply with quote

Well... it seems there is an issue within the log-in process if a database is not connected.
If you have a chance, try the latest version of Brekeke PBX. It is 3.8.2.4.
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Brekeke Forum Index » Brekeke PBX Forum All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1